Search
Close this search box.ChiliMix -rasian sisältä voit löytää mm. seuraavia chililajikkeita:


Aji Benito

 
Kerrassaan upea chililajike joka on hieno keino päästä  sisään hiukan laadukkaampien chililajikkeiden maailmaan. Kuuluu herkullisiin Etelä-Amerikan ihmeisiin, C. baccatumeihin. Marjat ovat herkullisia kaikissa kypsyysvaiheissaan ruuanlaitossa, mutta makeutta ne keräävät lopussa kypsyessään punaisiksi. 

Aji Cristal


Keskitulinen, runsasarominen, raikas, hedelmäisen herkullinen maustepaprika. Soveltuu kaikenlaiseen ruuanlaittoon antamaan arvokasta lisämakua sopivan tulisuuden lisäksi. Maku vaihtelee kypsyysasteen mukaan. Väri muuttuu läpikuultavan vaalean-vihreästä keltaiseen, oranssiin ja lopulta kirkkaanpunaiseen.
Alkujaan Chilestä, Curicosta kotoisin oleva Aji Cristal kuuluu C. baccatum -lajiin. Aji Cristalia pidetään chiliharrastajien keskuudessa yhtenä kaikkein arvostetuimmista ja monipuolisimmista lajikkeista. 


Aji Fantasy


Mieto, toisinaan keskeltä yllättävänkin tulisia maustepaprikoita jotka sopivat erinomaisesti kaikkeen ruuanlaittoon. Huikean herkullinen, paksulihainen, mehukas, makea aromi. Ensimmäinen Suomalainen chililajike. Oivallinen salaatteihin. Koita myös täytettynä vaikkapa pekoniin käärittynä.


 Bolivian Rainbow


Melko tulinen ja hyvin kaunis, suorastaan häikäisevän hieno lajike. Syötävä koristechili jonka tylpän pisaran muotoiset marjat kypsyvät sateenkaaren väreissä, violetista vaaleanpunaiseen, vaaleanpunaisesta keltaiseen, keltaisesta oranssiin, ja lopuksi oranssista punaiseen!


Fidalgo Roxa


Kohtuullisen tulinen, erikoinen, hyvin näyttävä chililajike. Kypsyy vihreän violetista pikkuhiljaa vaaleanpunaisen violettiin. Todellinen katseenvangitsija. Kaiken huipuksi tämä erikoisuus omaa todella herkullisen maun joka tarjoaa ruuanlaittajalle aivan uuden keinon maustamiseen. Maista!


 Habanero, Caribbean Red


Tulinen ja todella voimakas-arominen Habanerolajike kuubasta. Taitava ruuanlaittaja taikoo tällä lajikkeella ruokaan sopivan miellyttävän tulisuuden ja paljon herkullista makua. Kuuluu C. chinense lajiin josta löytyy habanerot ja yleisesti ottaen kaikkein tulisimmat chilit, vaikka mietoja poikkeuksiakin löytyy.


Locato

Melko tulinen, todella mehukas Rocoto-Paprika joka kuuluu vähemmän tunnettuun, chilifanaatikkojen usein ylistämään C. pubescens -lajiin. Tulisuus Rocotoissa on usein todella miellyttävä vaikka olisikin voimakas. Kokonaisvaltainen polte on kaukana pistävästä tunteesta joka on useimmille entuudestaan tuttu. Kypsissä Rocotoissa on muista chileistä poiketen mustat siemenet. 


 Moruga Scorpion


HUOM!!! SUPERTULINEN!
Aivan järisyttävän tulinen chili jonka syömisessä ja käsittelyssä oltava todella varovainen. Ei sellaisenaan syötäväksi. Käytä pieninä paloina ruuanlaitossa sopivasti annostellen. Huippuherkullinen maku ja tuoksu. Ei lasten käsiin!


Naranga


Keskitulinen, aivan huippuherkullinen chililajike Perusta. Marjat ovat pullean pisaran muotoisia, keskenään eri makuisia ja todella maukkaita kaikissa kypsyysasteissaan. Makeus lisääntyy mitä lähemmäksi punaista, eli kypsää vaihetta mennään. Monien mielestä herkullisimmillaan juuri ennen kirkkaanpunaista väriä.


Pequante


Melko mieto, kypsänä hyvin makea ja maukas, pikkuisen paprikan näköinen chilipaprika joka kuuluu maukkaseen C. baccatum -lajiin. Todella herkullinen lisuke esim. salaatteihin tai vaikkapa voileivän päälle. Kannattaa kokeilla myös tuorejuustolla täytettynä!


Piriz


Keskitulinen, hyvin maukas C. baccatum -lajiin kuuluva chililajike joka on myös todella käyttökelponen kaikissa kypsyysvaiheissaan. Omintakeinen, huikean hieno aromi! Oiva esimerkki siitä, millainen pitäisi olla se kaikkein tyypillisin chili!
Ehdottomasti tutustumisen arvoinen lajike.


Rocato


Tulinen, erittäin paksulihainen, täysin uniikki capsicum chinense joka muistuttaa rocotoa (legendaarinen Inkojen suosima chililajike) niin ulkonäöltään, hedelmälihan paksuudeltaan, maultaan ja poltteen tyypiltään. Tässä chilissä yhdistyvät rocoton ja chinensen parhaat puolet. Superharvinainen herkku!

Rocato on Fatalii Gourmetin Etelä-amerikan agentin löytö, ja kotoisin Boca Manun kylästä, Perusta.


Löysit CHILIMIX-rasiasta lajikkeen joka ei näytä yhdeltäkään edellämainituista chililajikkeista tai on muuten mahdoton tunnistaa?


Fatalii Gourmet ChiliMix saattaa sisältää myös jotain yllätyslajikkeita joista ei ole täällä vielä tietoa. Näiden lajikkeiden kohdalla noudata erityistä varovaisuutta tulisuuden kanssa. Maistele ja kokeile ruuanlaitossa varoen!
Lisäämme valikoimiin usein uusia lajikkeita jotta paketista voi löytää uusia tuttavuuksia.